Participativni proračun

Izdaja otroške knjige "Kapljica iz Istre"

Vesna Fabjan Bremec  –  13. 07. 2020  –  Območje 1
IMG_20181115_103415.jpg
IMG_20181115_103415.jpg

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Predlagamo izdajo otroške knjige - slikanice po izvirnem besedilu z zgodbo o brezčasnem prepletanju težke istrske zemlje, lahkotnost neopazne čebele in najslajše kar iz vsega tega nastane, pravi medeni zaklad.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Istra je znana po svojem vinorodnem okolišu, po vedno obsežnejših oljčnikih in odličnem oljčnem olju. Manj povdarka damo na tisti pomembnejši del sveta, kateri neopazno opravlja izjemno družbeno koristno delo-oprašuje. Čebele in drugi opraševalci poskrbijo, da imamo cvetoče travnike, sočno sadje in pisano zelenjavo vsak dan na svoji mizi. Sleherni dan bijejo bitko za svoj obstoj in kljub temu, da jim otežujemo delo, se nikoli ne predajo. Neumorno delajo od zore do mraka v pričakovanju ene same nagrade, v Istri zelo redko kapljico nekatarja ali mane.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Knjiga bi se izdala v nakladi 1000 izvodov, s predhodno pripravo, oblikovanjem, izdelano ilustracijo, lektoriranjem, izdelavo in nabavo promocijskega materiala, predstavitve in kritja avtorskega honorarja.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Mestna občina Koper bi lahko knjigo podarila vsem prvošolčkom ob vstopu v osnovno šolo, šole bi ga lahko uporabljale kot učno gradivo širokega pogleda na ljudsko izročilo, varovanje okolja itd. Lokalni čebelarji bi lahko knjigo predstavili med obiskom osnovnih šol ob Slovenskem tednu hrane oz. Slovenskem tradicionalnem zajtrku  in s tem vzpodbujali radovednost in prepoznavanje okoljske tematike.

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

Aktivnosti priprave knjige bi se izvedle v letu 2021, z zaključkom najkasneje 2022.

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Namen izdaje knjige je vzbuditi že v zgodnjem otroštvu pripadnost do lokalnega okolja, kulturne dediščine in vse kar iz tega izhaja, spoštovanje do narave, opazivanje manj opaznega okolja okoli sebe.

Predvideni stroški predlaganega projekta

Vrednost projekta

11000 €

Za nadaljevanje se moraš vpisati ali registrirati.